Datadrevet PPC-bureau med fokus på at skabe vækst i din forretning

PPC (pay per click) er en annonceringsform, hvor du kun betaler, når folk klikker på din annonce. Der findes et utal af forskellige muligheder inden for PPC annoncering, og alle er forbundet med fordele, når de bruges på rette tidspunkt i dine kunders digitale købsrejse.

Valget af annonceringsform afhænger derfor i høj grad af, hvad du ønsker at opnå, og typisk vil en kombination af flere annonceringsformer være at foretrække. God og effektiv annoncering handler nemlig i høj grad om at ramme dine potentielle kunder på flere forskellige måder.

PPC-OPTIMERING & MONITORERING

Vi optimerer dit annoncebudget, så hver krone investeret, giver større afkast

Gennem et tæt samarbejde kan vi hjælpe dig med at finde frem til de annonceformer, der bedst passer til dine målsætninger, vækstpotentiale og annoncebudget.

Hos Vaekst.com opsætter og optimerer vi alle de populære PPC-annonceformer og er du interesseret i at høre, om vi kan gøre en forskel for din forretning, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse.

6 populære PPC annonceringsformer

1) Google Search Ads

Sælger du et kendt produkt eller service, bør du bruge en del af dit annoncebudget på Google Search Ads. Google Search Ads er en søgeordsbaseret annonce auktion, hvor du byder på relevante søgeord i konkurrence med andre virksomheder.

Platformen kan være utrolig kost-effektiv, fordi du kun annoncerer over for folk, der direkte søger på dit produkt eller din service.

Ulempen ved at benytte Google Search Ads er den stigende konkurrence mellem annoncører, hvilket i stort set alle brancher driver klikpriserne i vejret og stiller større krav til bl.a. brugervenligheden på dit website.

Har du et begrænset budget, betyder de høje klikpriser, at du aldrig vil kunne nå alle dine potentielle kunder på denne måde. I så fald er det meget sandsynligt at du må prioritere de søgeord, der giver det største afkast for din forretning.

Du kan naturligvis også benytte andre kanaler (både organiske og betalte) for at øge trafikken ind til dit website.

2) Google Shopping

Ejer du en webshop, kan du med Google Shopping vise dine produkter til folk, når de søger på Google. Denne annonceringsform er kendt for at være blandt de absolut mest cost-effektive, da brugeren rent faktisk ser både billede og pris på produktet i selve annoncen.

Google shopping er baseret på et såkaldt produkt feed, der kan indeholde alle dine produkter. Google bruger data fra feedet til at matche dine produkter op med søgninger på Google. Du har således ingen direkte kontrol over hvilket produkt, der bliver matchet op med en given søgning.

Da du ikke kan bruge søgeord til at styre visningen af dine produkter, er det afgørende at dit produkt feed er beriget med korrekt og fyldestgørende data, og din kampagne struktur optimeres (herunder brugen af kampagne prioriteter og filtre), for at få det maksimale ud af dine shopping kampagner.

Derfor anbefaler vi normalt, at alle webshop ejere benytter denne mulighed.

3) Remarketing

Selv med et website, der skaber flere salg end gennemsnittet, vil 9 ud af 10 af alle dine besøgende forlade dit website eller webshop uden at købe første gang. Denne store andel af besøgende kan du ramme med remarketing kampagner.

Der findes tre former for remarketing kampagner.

Search remarketing, hvor du normalt forhøjer dit søgeordsbud, såfremt en tidligere besøgende bruger ét af dine søgeord igen. Dermed vil din annonce få en højere placering, og chancen for at den tidligere besøgende klikker på din annonce bliver markant højere.

Ønsker du at skrive en helt speciel annonce til dine tidligere besøgende, kan dette også sættes op.

Statisk banner remarketing, her viser du et annoncebanner til dine tidligere besøgende inde på 3.parts websites som er en del af Google´s displaynetværk. Det kan både være store nyhedssites eller mindre bloggere.

Du kan dermed forblive top-of-mind hos interesserede købere, hvilket er specielt vigtigt, hvis købsrejsen består af mange touchpoints over længere tid.

Der findes en række forskellige bannerstørrelser, og du bør lave bannere i alle de populære størrelser for at få større synlighed.

Statisk remarketing kan benyttes af alle typer af virksomheder fra e-commerce over B2B virksomheder.

Dynamisk remarketing, kan benyttes, når du ønsker at vise lige præcis dét eller de produkter, den besøgende tidligere har set på dit website.

Undersøgelser har vist, at dynamisk remarketing har op til 3 gange større konverteringsrater end statisk remarketing.

I modsætning til statisk remarketing kræver dynamisk remarketing en del i forhold til det tekniske setup, fordi du skal have sammenkædet data fra google analytics med google ads platformen.

Dynamisk remarketing kan kun benyttes, hvis du har en webshop og kan opsætte et produkt feed (se google shopping).

4) Bannerannoncering på Google Displaynetværk

Google´s displaynetværk udgøres af mere end 2 millioner websites og apps. På dette netværk kan du annoncere via bannere, og dermed nå ud til et kæmpe publikum.

Til forskel fra f.eks. TV og radioreklamer, kan du målrette din annoncering via “audience og content targeting.” Du kan bl.a. målrette mod bestemte websites, interessegrupper og “in-market” audiences.

For at opnå bedre performance, kan du kombinere én eller flere målretningsindstillinger. Din målgruppe bliver mindre, men til gengæld rammer du mere præcist.

Omvendt kan du også ekskludere dine annoncer fra at blive vist på udvalgte websites eller apps, hvis du f.eks. ikke ønsker at din virksomhed associeres med indholdet på det pågældende website eller app.

Vi anbefaler bannerkampagner, hvis du ønsker brand awareness, vil understøtte TV og radio kampagner i en omnichannel strategi, og ved specielle events som f.eks. udsalgskampagner.

5) Youtube video annoncering

Youtube er verdens næststørste søgemaskine og har over 2 milliarder brugere om måneden. Videoannoncering på Youtube er derfor et godt alternativ til de noget dyrere TV-reklamer, hvis du ønsker at få dit budskab ud via video.

Ligesom for display annoncering har du også på Youtube en række forskellige målretningsindstillinger, der gør, at du mere præcist kan indkredse, hvem du ønsker at annoncere til.

Der findes en række forskellige annonceformater, hvoraf den klart mest populære er de såkaldt skip-able in-stream ads. Når du benytter dette annonceformat betaler du pr. visning (CPV). Du betaler ikke, hvis folk “skipper” din video efter 5 sekunder eller hvis folk ser mindre end 30 sekunder af din video (forudsat at din video er over 30 sekunder lang).

CPV priser varierer alt afhængig af din målretning, men du kan få visninger til under 50 øre. Selvom du kan få meget billige visninger og målrette relativt præcist på Youtube, er vores erfaring, at du først og fremmest bør bruge video annoncering til at skabe brand awareness og kun sekundært som en direkte salgskanal.

6) Bing Ads

Ligesom du kan annoncere på Google, kan du også annoncere på Bing, som er Microsoft´s søgemaskine. Bing annoncering fungerer på præcis samme måde som Google Ads. Du kan altså ramme dine potentielle kunder, når de søger efter dine produkter og tjenester.

Har du allerede en Google Ads konto, kan hele kontoen importeres ind i Bing, hvilket er en utroligt nem både at komme i gang på.

Du skal ikke regne med at få den store trafikvolumen, men Bing Ads kan give dig nogle få ekstra salg uden at du skal bruge ret mange ressourcer på at sætte en hel konto op.

Vi anbefaler derfor normalt, at du får sat en Bing Ads konto op, og importerer dine kampagner fra Google Ads.

INGEN SALGSGAS ELLER TOMME LØFTER

Vi siger høfligt 'nej tak', hvis vi ikke kan gøre en betydelig forskel

Vi drives af at skabe vækst hos vores kunder og vi betragter det som en stor tillidserklæring, at få lov til at hjælpe en virksomhed med deres forretning. Derfor screenes alle cases grundigt, så vi sikrer, at vi rent faktisk kan gøre en forskel. Kun når der er tydelige indikationer på, at vi kan skabe en succesfuld vækstcase, går vi videre i dialogen om et muligt samarbejde.

Er du interesseret i at høre, om vi kan gøre en forskel for din forretning, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse.

Skal vi tage en uforpligtende snak?​

Rune Bruun Hansen
CEO & Senior Digital Strategist
15 års erfaring med online marketing og digital forretningsudvikling

mosmosh
mosmosh
logo-iba

Vi drives af at skabe vækst i din forretning

Vi drives af at skabe vækst og vi anser det, som en stor tillidserklæring, at få lov til at samarbejde med virksomheder om at øge synlighed, trafik og kundetilgang online – og dermed løfte deres forretning til et nyt niveau.

Vi screener alle cases grundigt, så vi sikrer, at vi rent faktisk kan gøre en forskel. Kun når der er tydelige indikationer på, at vi kan skabe en succesfuld vækstcase, går vi videre i dialogen om et muligt samarbejde.