Vi gør din investering i Snapchat-annoncering til en god forretning

Snapchat er ikke blot et flygtigt fænomen eller en platform kun for unge. I Danmark har 42,7 % af befolkningen en Snapchat-bruger, og det er derfor et oplagt og effektivt sted at annoncere og skabe nye konverteringer og leads.

Desuden er CPM på Snapchat noget lavere end på både Facebook og Google, fordi det er opbygget ud fra en auktionsbaseret prissætning og har et lavt antal annoncører. Snapchat-annoncer er især relevante, når det gælder top-funnel-annoncering, men du får også ekstremt meget brugerinteraktion sammenlignet med andre platforme.

Snapchat-annoncering er derfor helt essentielt, hvis du gerne vil have lave CPM-priser og få adgang til en købekraftig målgruppe.

Med Snapchat-annoncering kan du opnå en lang række målbare resultater:

 • flere installationer af din mobilapp
 • mere trafik til dit website
 • konverteringer
 • øget engagement og kendskab til dit brand.
OPTIMERING & MONITORERING

Vi optimerer Snapchat annoncering, så hver krone investeret, giver større afkast

Hos Vaekst.com opsætter og optimerer vi Snapchat annoncer baseret på et meget effektivt framework, der maksimerer afkastet fra dit annoncebudget.

Er du interesseret i at høre, om vi også kan gøre en forskel for din forretning, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse af dit Snapchat-setup.

5 trin til succesfuld Snapchat-annoncering

Snapchats platform muliggør et hav af annoncetyper, kampagner og formater. Snapchat-annoncerne kan både vises i brugerens Stories og på Discover-funktionen i appen. Du skal derfor være skarp på, hvilke annoncer der matcher dine advertising-goals. Skal du udnytte swipe-op-funktionen, have lyddelen i centrum eller måske have fokus på at drive trafikken til din egen app? 

1) Opret kampagner på baggrund af din målsætning

Ligesom ved alle andre former for annoncering gælder det i høj grad om at have målsætningen på plads. Du skal have en overordnet strategi for, hvorfor du vil bruge Snapchat-annoncering, og hvad dit mål er.

I din Snapchat Business-konto kan du vælge en af de nedenstående målsætninger, der løbende ændrer sig i takt med Snapchats opdateringer:

Skal dit overordnede formål med annonceringen være mere trafik på dit website eller flere besøgende på din app? Det er altafgørende, at din målsætning med kampagnen er en del af din overordnede digitale strategi, så der bliver skabt synergi mellem de forskellige kanaler. Tænk derfor Snapchat-annonceringen ind i jeres attribution modelling og samlede digitale strategi.

Når du har oprettet en Business-bruger, har du mulighed for enten at tilgå Snap Publisher eller Create Ads. Snap Publisher kan anvendes som et værktøj i designprocessen af dine annoncer, så du kan tilpasse dem i forhold til billede, video, format, tekst og lyd.

Nu har du mulighed for at tilgå Create Ads og Advanced Create, hvor du kan opsætte dine valgte kampagner og annoncer. Advanced Create minder på mange måder om Facebook-annoncering, hvor du kan vælge dit mål med annoncen baseret på:

 • awareness
 • consideration
 • conversions.

I den sammenhæng kan det være oplagt at tage udgangspunkt i en funnel-baseret tilgang til kampagnerne.

2) Udvælg nøje dine annoncesæt og -typer

For at opbygge dit annoncesæt kan du vælge mellem flere forskellige annoncetyper:

 • Story Ad: Her er der flere forskellige annoncer samlet i ét sæt, hvor brugeren får en række snapannoncer under Snapchats Discover-funktion.
 • Snap Ad: Snap Ad er den almindeligste annoncetype på Snapchat, da du her vises midt imellem forskelligt indhold på platformen. Her er der mange muligheder i forhold til CTA, da du kan sende brugeren direkte videre til dit website, eller hvor du ellers ønsker.
 • Filter: Filter er principielt ikke en annonce, men et filter med eksempelvis dit brandnavn, der kan bruges af brugeren, når vedkommende er på en af dine lokationer. Det giver god mening, hvis du eksempelvis har et event eller en restaurant og har valgt målsætningen ”Promote local place”.
 • Collection Ads: Collection Ads viser ét billede med fire mindre billeder af dine produkter. Her er der igen mulighed for CTA, da brugeren kan trykke direkte på produkterne.

Vær opmærksom på, at Snap Ad findes i flere forskellige versioner, herunder Top-Snap-annoncer, Long Form-videoer, appinstallering og Deep Link.

 • Med Long Form-videoer kan du vise korte film eller how-to-videoer, hvortil brugeren kan swipe op for at se en længere video, der kan være helt op til 1 GB.
 • Deep Link er essentielt ved brugere, der har din app, idet du kan genaktivere personerne ved at linke til en bestemt destination i appen og på denne måde få dem til at udføre en specifik handling.

3) Lav segmentering ud fra målgruppens adfærd

I forbindelse med opsætningen kan du også segmentere ud fra lokation, sprog, alder, køn og enheder. I forhold til lokation kan du inkludere og ekskludere områder, alt efter hvad der er passende til din målgruppe. Ud over disse segmenteringer findes der også fastlåste segmenteringer, der er baseret på målgruppens adfærd og livsstil.

Under ”Lifestyles” kan du eksempelvis vælge “Online-shoppers” eller “Fast Food Junkies” og på den måde finde den målgruppe, der passer bedst på din. Efterhånden som værktøjet lærer din målgruppe at kende, kan du vælge “Custom Audiences”, der kan hjælpe dig med at finde din potentielle bruger.

4) Design annoncen i det rette format

Fordi der er tale om fuldskærmsannoncer, der er skræddersyet til mobilen, kan du skabe engagement og konverteringer, hvis dine annoncer er kreative og fængende nok. Hvis dine annoncer til gengæld er kedelige eller ikke passer til formatet, er det svært at slå igennem på Snapchat.

Det gælder om at fange brugeren lynhurtigt, så undgå de informative reklamer. Tænk dine produkter eller servicer ind i en kreativ facon, så det måske ikke omhandler dit produkt direkte, men i stedet har fokus på billede, lyd og video. Især lyd er et essentielt element, da langt flere ser videoer med lyd på Snapchat-platformen sammenlignet med eksempelvis Facebook.

Du kan også miste konverteringer, hvis du bruger forkerte formater i dine annoncer. De forskellige typer af ads kræver bestemte formater:

 • I Top-Snap-annoncer skal videoen bruge H.264 eller have høj videokodning med størrelsen 1.080 x 1.920 pixels.
 • Ved en Long Form-video skal du bruge H.264.

Du skal også være opmærksom på, at hvis du vil lave dit eget filter til annoncen i Photoshop eller lignende, er det afgørende, at filen er 1.080 x 1.920 pixels og er under 300 kB.

5) Optimer dine annoncer med Snapchat Pixel

Ligesom ved andre platforme er det muligt at indsætte pixels for at spore brugernes adfærd i højere grad. Hvis du indsætter JavaScript-koden på dit website, får du mulighed for at skabe brugerdefinerede målgrupper og målrettede kampagner. Snapchat Pixel kan måle action som produktvisninger, leads og subscriptions.

Med disse data kan du:

 • optimere dine annoncers effektivitet
 • og køre remarketing-annoncer.

Da Snapchat stadig er forholdsvist nyt og konstant udvikler sig, kommer der løbende nye annoncemuligheder til. Hold dig opdateret på de nye muligheder, så du kan være blandt de første, der udnytter en ny annoncemulighed og derigennem skaber opmærksomhed. I den sammenhæng kan det være oplagt at bruge et Snapchat-bureau, der har kendskab til nye funktioner og annonceformater.

Vi står hos Vaekst.com til rådighed, såfremt du ønsker en uforpligtende snak om dine muligheder med Snapchat-annoncering.

INGEN SALGSGAS ELLER TOMME LØFTER

Vi siger høfligt 'nej tak', hvis vi ikke kan gøre en betydelig forskel

Vi drives af at skabe vækst hos vores kunder og vi betragter det som en stor tillidserklæring, at få lov til at hjælpe en virksomhed med deres forretning. Derfor screenes alle cases grundigt, så vi sikrer, at vi rent faktisk kan gøre en forskel. Kun når der er tydelige indikationer på, at vi kan skabe en succesfuld vækstcase, går vi videre i dialogen om et muligt samarbejde.

Er du interesseret i at høre, om vi kan gøre en forskel for din forretning, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse.

Skal vi tage en uforpligtende snak?​

Rune Bruun Hansen
CEO & Senior Digital Strategist
15 års erfaring med online marketing og digital forretningsudvikling

mosmosh
mosmosh
logo-iba

Vi drives af at skabe vækst i din forretning

Vi drives af at skabe vækst og vi anser det, som en stor tillidserklæring, at få lov til at samarbejde med virksomheder om at øge synlighed, trafik og kundetilgang online – og dermed løfte deres forretning til et nyt niveau.

Vi screener alle cases grundigt, så vi sikrer, at vi rent faktisk kan gøre en forskel. Kun når der er tydelige indikationer på, at vi kan skabe en succesfuld vækstcase, går vi videre i dialogen om et muligt samarbejde.