rayi-christian-wicaksono-6PF6DaiWz48-unsplash
<div><strong>Forfatter</strong></div>Anne Straarup Iversen

Forfatter
Anne Straarup Iversen

Læsetid
2 minutter
Kategori
Indholdsfortegnelse

Hvad er CTR?

Ønsker du en bedre forståelse af CTR? Hvorfor du bør være opmærksom på din CTR, og hvordan du kan optimere denne? Så læs med her.

CTR er forkortelsen for click-through rate. CTR måler, hvor mange procent, der klikker på dit indhold, ift. til antal visninger. Indhold kan f.eks. være organisk indhold, bannerannoncer etc.

Hvordan kan du udregne CTR?

Du kan udregne din CTR således:

antal klik / antal visninger * 100 = CTR

Får din annonce f.eks. 100 visninger og fem klik, svarer det til en CTR på 5%.

Hvorfor bør du være opmærksom på din CTR?

Når brugere søger online, er det med et bestemt mål for øje. Det kan være, at de søger svar på et spørgsmål eller leder efter en bestemt vare.

En høj CTR indikerer, at dit indhold er relevant for brugerne. Omvendt kan en lav CTR være tegn på, at brugerne ikke er interesserede i det indhold, du tilbyder. Det kan være, at du målretter dit indhold forkert eller benytter et sprog, som ikke passer til målgruppen.

CTR kan give dig en bedre forståelse af dine kunder, og hvilket indhold der fungerer.

Du vil gerne have, at kunderne finder vej til din side og udfører en ønsket handling. Dette kan f.eks. være et køb eller tilmelding til nyhedsbrev. Med CTR for øje kan du forbedre dit indholds relevans. Dette kan føre flere brugere til din side og øge chancen for, at ønskede handlinger udføres.

En god CTR er desuden velanset af søgemaskinerne, idet flere kliks betyder flere penge til disse.

CTR bidrager således til din annoncerangering (Ad Rank). Dette har betydning for, hvor dit indhold fremgår i søgeresultaterne.

En dårlig CTR kan lede til en dårlig placering. Her skal du være opmærksom på, at Google både måler din faktiske og en forventet CTR. Har du haft mange annoncer, som har performet dårligt, kan du således risikere en ringere rangering.

CTR har på samme vis indflydelse på din annonces kvalitetsresultat (Quality Score).

Hvad er en god CTR?

Det kan være svært at svare på, hvad der udgør en god CTR. Dette vil variere – eksempelvis efter hvilken branche, du arbejder inden for, og hvilken annoncetype der er tale om.

Et tip er at undersøge, hvordan den gennemsnitlige CTR ser ud for det marked, din virksomhed er del af. Så kan du få et billede af, hvordan du står.

Hvordan kan du optimere din CTR?

Der er flere måde, hvorpå du kan optimere din CTR. Hvilken metode, der fungerer bedst, vil komme an på den aktuelle situation. Du skal eksempelvis tage hensyn til, hvilken platform du arbejder med (f.eks. SoMe eller hjemmeside).

Eksempler på tips til optimering af din CTR inkluderer:

  • Sørg for at have en god titel og tekst, som er målrettet til dit ønskede publikum.
  • Brug CTAs. Fokusér på at få brugerne til at udføre konkrete ønskede handlinger.
  • Brug billeder. Vælg her billeder, som er passende ift. den anvendte platforme samt din virksomheds branche og udtryk.
  • Brug hashtags. Hold øje med trendende hashtags og anvend hashtags, der passer til den aktuelle platform. Valg af hashtags skal passe med din virksomheds tone og målgruppe.

Har du brug for tips og sparring vedrørende din CTR? I så fald er du velkommen til at kontakte os.