google-gfcdd1a610_1920
<div><strong>Forfatter</strong></div>Anne Straarup Iversen

Forfatter
Anne Straarup Iversen

Læsetid
5 minutter
Kategori
Indholdsfortegnelse

Hvad er Featured Snippets? 9 tips til fremhævede uddrag på Google

Ønsker du en bedre forståelse af Featured Snippets? Hvilke typer der findes, fordele og ulemper, og hvordan du kan optimere til Featured Snippets? Så læs med her.

Featured Snippets kaldes på dansk for fremhævede uddrag. Der er tale om udvidede resultater på SERP, som giver brugeren et hurtigt svar eller kort og præcis viden. Dermed er det typisk ikke nødvendigt for brugeren at klikke sig ind på siden for at læse mere.

Featured Snippets indeholder mere tekst end de klassiske meta-descriptions – og fylder derfor godt på SERP.

Hvilke typer af Featured Snippets findes der?

Featured Snippets findes i forskellige udgaver. De mest almindelige er korte tekstuddrag (også kendt som ”The Definition Box”), ordnede og uordnede lister, videoer og tabeller.

# Hvad er The Definition Box?

En af de mest almindelige Featured Snippets er det korte tekstuddrag, der også kendes som ”The Definition Box”. Dette uddrag dukker typisk op, når brugere stiller ”Hvad er”-spørgsmål til søgemaskinen.

Ifølge SEMrush er de fleste af denne slags uddrag på omkring 40-60 ord. Der er altså tale om en kort og præcis beskrivelse, definition eller besvarelse af brugerens søgeforespørgsel.

# Hvad er ordnede lister?

Hvis en bruger eksempelvis søger efter en opskrift eller ”How-to”-guide, vil Featured Snippets optræde som ordnede lister. Det vil sige, at listerne er kronologisk opstillet – trin 1, trin 2, osv. Brugeren kan dermed følge en bestemt rækkefølge, f.eks. hvis vedkommende skal bage en særlig slags kage.

# Hvad er uordnede lister?

Lad os sige, at en bruger søger på Google efter ”berømte skuespillere”. I så fald vil brugeren også blive mødt af en Featured Snippet i listeform. Uordnede lister fremgår dog – som navnet antyder – ikke i kronologisk eller prioriteret rækkefølge. Således vil listen have punkter i stedet for tal/trin.

# Video Featured Snippets

Ved visse søgninger, eksempelvis udvalgte ”How-to”-guides, vil en bruger blive mødt af en video som Featured Snippet. Disse videoer besvarer hurtigt brugerens søgeforespørgsel – gerne så tidligt i videoen som muligt. Videoerne vil typisk være fra YouTube.

# Featured Snippets som tabeller

Hvis en bruger søger på noget, der indebærer en sammenligning, kan Featured Snippets tage form af tabeller. Dette vil en bruger f.eks. opleve, hvis vedkommende søger på ”skostørrelser USA EU”. På den måde får brugeren et hurtigt sammenligningsgrundlag, som besvarer søgeforespørgslen.

Ulemper ved Featured Snippets

I dag tæller Featured Snippets med i de 10 resultater, som vises på side 1 i Google. Dette blev gjort for at lette brugernes tilgang til relevant viden og ”rydde op” i søgeresultaterne. Tiltaget har dog ført til tvivl om, hvorvidt det er ønskværdigt at optræde som Featured Snippet.

Featured Snippets optræder øverst i SERP og ligger dermed før de organiske søgeresultater. Denne placering bliver somme tider omtalt som ”placering 0” eller ”position 0”. Man kunne måske tænke, at denne topplacering betyder, at Featured Snippets får flest klik. Det er dog ikke tilfældet.

Et studie fra Ahrefs viser, at en Featured Snippet får cirka 8,6% klik, imens det øverste organiske søgeresultat får hele 19,6%. Hvis der ikke optræder en Featured Snippet i SERP, får den øverste organiske URL hele 26% klik. Dermed kan man sige, at Featured Snippets stjæler klik fra de organiske søgeresultater.

Studiet viser ligeledes, at Featured Snippets generelt reducerer klik på søgeresultatsiden. Dette giver god mening, idet en Featured Snippet netop er designet til at besvare brugerens søgeforespørgsel – uden at vedkommende klikker ind.

Fordele ved Featured Snippets

Featured Snippets byder på et væld af fordele. Først og fremmest er det godt for brand exposure at optræde som Featured Snippet. Brugerne kommer forbi ens brand allerøverst i SERP. Dette er også med til at øge troværdigheden. På den måde er Featured Snippets en god måde at skille sig ud fra konkurrenterne på.

Samtidig kan Featured Snippets også være med til at øge den organiske trafik til hjemmesiden. Dette kan have en positiv effekt på antallet af konverteringer.

En Featured Snippet skaber under alle omstændigheder opmærksomhed hos brugerne. Uddraget ligger øverst på siden og fylder godt – særligt hvis der eksempelvis er et billede som blikfang.

Hvordan optimerer du til Featured Snippets?

Der er mange måder, hvorpå du kan optimere, hvis du ønsker at få en Featured Snippet. I det følgende gennemgås en række af de mest væsentlige:

#1 Besvar brugerens søgeforespørgsel

Formålet med Featured Snippets er at give brugeren et kort og præcist svar på deres søgning. Derfor er det vigtigt, at dit indhold imødekommer dette.

Prøv at sætte dig ind i, hvordan en bruger søger. Hvad kunne de finde på at søge efter, som er relevant for din virksomhed? Hvad er det, de gerne vil have svar på? Hvilke søgeord bruger de?

#2 Imødekom formatet

Når du optimerer til Featured Snippets, er det vigtigt, at din tekst eller video er kort og præcis. Du skal hurtigt komme frem til pointen.

Ligeledes skal du følge det format, du ønsker at blive vist som. Hvis din Featured Snippet skal optræde i listeform, kan du med fordel markere med HTML-tags og vise Google, at der er tale om en liste. Det er desuden altid en god idé at bruge og markere overskrifter.

Arbejder du med tekst, bør du endvidere fokusere på at følge den optimale længde for Featured Snippets. Ifølge SEMrush er de fleste uddrag er mellem 40-50 ord.

#3 Brug et visuelt blikfang

Billeder (eller video) er fremragende, når det gælder Featured Snippets. Her er det vigtigt, at du anvender relevante billeder i høj kvalitet. På den måde vil din Featured Snippet optage mere plads i SERP og skabe større opmærksomhed.

#4 Brug relevante værktøjer

Værktøjer som SEMrush og Answer the Public er oplagte, når du skal finde inspiration til din Featured Snippet. Answer the Public er eksempelvis relevant, når du skal tænke i hv-spørgsmål: hvem, hvordan, hvorfor, hvad, hvornår, hvilke etc.

Du bør desuden kaste et blik på Googles ”Folk spørger også om” for søgninger, der relaterer til dine ønskede keywords. Foretag gerne keyword research forinden, så du ved, om ordene er SEO-venlige.

#5 Foretag keyword research

Anvend et relevant værktøj – f.eks. Serpstat – til at bedømme, hvorvidt der er potentiale i dine keywords. Du bør her fokusere på, hvorvidt et bestemt søgeord eller en søgning vil få en Featured Snippet til at dukke op.

#6 Besvar flere spørgsmål

Hvis en side ranker på én Featured Snippet, er der større sandsynlighed for, at den kan ranke på flere. På den måde kan der opstå en sneboldeffekt, hvor du pludselig får mange Featured Snippets. Dette er bl.a. godt for troværdighed og brand exposure.

#7 Tilføj en How-to-sektion til din hjemmeside

Du kan tilføje specifikke How-to-sider eller inkludere en How-to nederst på visse sider. Alternativt kan du f.eks. anvende Q&A- eller FAQ-formater.

Du bør fokusere på at give et kort og præcist svar på spørgsmål og søgninger. Dette er relevant for Featured Snippet-formatet.

#8 En god SERP-placering er essentiel

Ifølge Ahrefs studie er 99% af sider, der bliver til Featured Snippets, fra side 1 på Google. Hvis din side ikke findes blandt Googles top 10 søgeresultater, står du altså over for en udfordring.

Du bør derfor fokusere på at optimere dit generelle SEO-arbejde. Formår du at opnå en optimal placering i SERP, har du langt bedre chance for at få en Featured Snippet.

#9 Hold øje med dine resultater

Det er vigtigt, at du monitorerer din (forhåbentlige) fremgang. Brug et værktøj som f.eks. SEMrush eller Ahrefs til at følge udviklingen og optimere på baggrund af denne indsigt.

Har du behov for sparring eller hjælp til Featured Snippets? Så er du meget velkommen til at tage fat i os til en uforpligtende snak.