business-g1796f4a3b_1920
<div><strong>Forfatter</strong></div>Anne Straarup Iversen

Forfatter
Anne Straarup Iversen

Læsetid
2 minutter
Kategori
Indholdsfortegnelse

Hvad er Performance Max?

I september 2022 erstattede den nye kampagnetype Performance Max Googles Smart Shopping-kampagner.

Ønsker du en bedre forståelse af, hvad Performance Max er? Og er du usikker på, hvorvidt kampagneformatet er noget for dig, og hvordan du kan bruge det? Så læs med her.

Hvordan virker Performance Max?

Performance Max er en fuldt automatiseret og konverteringsbaseret kampagnetype. Formatet anvendes på tværs af hele Googles Ads-beholdning. Dette inkluderer Shopping, YouTube, Display, Search, Gmail, Maps og Discover.

Med Performance Max sætter du dine egne konverteringsmål. Følgelig anvender Google sin automatiserede AI-drevne budstrategi, der forsøger at ramme din målsætning med kampagnen.

Du angiver forskellige aktiver, f.eks. billeder, videoer og CTAs. På baggrund heraf skaber Google kampagnen. Én kampagne giver adgang til alle Googles kanaler.

Performance Max gør brug af dine konverteringsmål og målgruppesignaler med henblik på at ramme de rigtige personer på det rette tidspunkt. Ifølge Google kan kampagnetypen forbedre antallet af konverteringer og performance på tværs af kanalerne.

Se denne koncept-video fra Google og bliv klogere på Performance Max:

 

Hvorfor bør du anvende Performance Max?

Performance Max byder på en række fordele.

Kampagneformatet er i udgangspunktet hurtigt og let at sætte op. Alle Performance Max-kampagner er fokuserede på klare mål, som kan skabe konverteringer. Formatet er desuden fuldt automatiseret. Det betyder, at du i teorien kan få succes med begrænsede ressourcer.

Performance Max kan på den vis især komme SME’er til gode. Du behøver ikke megen tid eller et stort team til at arbejde med kampagner.

Hvad er ulemperne ved Performance Max?

Performance Max er en black box, og den tilgængelige datamængde er begrænset. Derfor er det svært at identificere, hvad der fungerer, og hvor der er behov for justeringer.

Du kan desuden ikke selv bestemme over prioriteringen af kanaler for kampagnen. I hvert fald ikke direkte. Du kan skabe en indirekte indflydelse ved at opsætte budget og mål, så Google dirigeres til at lægge annoncerne op på de placeringer, som søgemaskinen vurder vil give de bedste resultater.

Selvom Performance Max til en vis grad er let at opsætte og arbejde med, kræver formatet stadig en vis mængde know-how. Eksempelvis ved arbejdet med asset groups, hvor kreativer opsættes på baggrund af en bestemt målgruppe eller et tema.

Har du en e-commerce virksomhed skal du desuden være opmærksom på optimering af dit feed, hvis Performance Max skal fungere ordentligt.

Har du behov for sparring om Performance Max? Så er du velkommen til at kontakte os.