agence-olloweb-d9ILr-dbEdg-unsplash
<div><strong>Forfatter</strong></div>Anne Straarup Iversen

Forfatter
Anne Straarup Iversen

Læsetid
2 minutter
Kategori
Indholdsfortegnelse

Hvad er struktureret data (Schema Markup)?

Ønsker du en bedre forståelse af struktureret data? Hvorfor det er vigtigt, og hvordan det implementeres? Så læs med her.

Struktureret data (også kendt som Schema Markup) kan bedst forstås som det sprog, søgemaskiner anvender til at læse og forstå elementer på din side. Der er tale om kode, som søgemaskinen benytter til at kategorisere indhold.

Når brugere søger online via søgemaskiner, bliver de mødt af eksempelvis tekst, billeder og video. Søgemaskiner læser derimod alt.

Struktureret data kommunikerer meningen bag din side og de forskellige elementer (f.eks. billeder) til søgemaskinen. Det gør det muligt for søgemaskinen at forstå, hvad indholdet på hjemmesiden betyder. Søgemaskinen forstår dermed også, hvordan det er meningen, at indholdet skal vises for brugerne.

Hvad er rich snippets?

Rich snippets (også kaldet udvidede resultater eller rich results) er ikke-tekst elementer, som fremstår på søgeresultatsiderne – udover de typiske metaelementer; titel, URL og metabeskrivelse.

Rich snippets kan eksempelvis tage form af anmeldelser, billeder, priser og lagerstatus.

Hvorfor er struktureret data vigtigt?

Anvendelse af struktureret data kan udgøre et vigtigt led i din SEO-strategi.

For det første er struktureret data værdsat af søgemaskinerne. Struktureret data medfører – som nævnt ovenfor – at søgemaskinerne har lettere ved at forstå din sides indhold. På den måde bliver det nemmere for søgemaskinerne at præsentere brugerne for relevante søgeresultater.

Dette kan være med til at øge din placering i søgeresultaterne. Dit indhold skal dog fortsat være stærkt og relevant i sig selv for at opnå en god placering.

Struktureret data gør ligeledes, at brugerne kan se mere om din side (f.eks. brugeranmeldelser), når de søger online. Det giver brugerne en god idé om, hvorvidt det er relevant for dem at klikke sig ind på din side. På den måde kan du potentielt mindske din bounce rate og øge view time.

Struktureret data kan ligeledes øge chancen for, at en bruger klikker sig ind på din side i første omgang. Brugeren vil sandsynligvis vælge et søgeresultat med rich snippets frem for et, som udelukkende består af tekst.

Hvordan implementeres struktureret data?

Den mest anvendte fremgangsmåde til implementering af struktureret data foregår via standarden Schema.org. Standarden blev til i et samarbejde mellem nogle af de store søgemaskiner, herunder Google, Microsoft og Yahoo.

Schema.org kan du finde standarden for kode omkring udvalgt indhold på din hjemmeside. Koden fortæller hermed, hvordan elementet skal fortolkes (f.eks. som et billede, et tilbud eller en lokal forretning).

Har du behov for sparring eller vejledning vedrørende struktureret data? Så er du velkommen til at kontakte os.