Har du en B2B-virksomhed? Så er annoncering på LinkedIn oplagt

LinkedIn-annoncering kan noget, som andre platforme ikke kan – især når du arbejder med B2B. Det er en af de platforme, der skaber den bedste grobund for B2B-leadgenerering.

Med LinkedIn-annoncering har du mulighed for at segmentere målgruppen ud fra faktorer som virksomhedsstørrelse, stillingsbetegnelse og anciennitet. Du må derfor absolut ikke udelade LinkedIn-annoncering fra din digitale strategi, hvis du bevæger dig inden for B2B.

OPTIMERING & MONITORERING

Vi gør din investering i LinkedIn annoncering til en god forretning

Hos Vaekst.com opsætter og optimerer vi LinkedIn annoncering baseret på et meget effektivt framework, der maksimerer afkastet fra dit annoncebudget.

Er du interesseret i at høre, om vi også kan gøre en forskel for din forretning, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse af dit Linkedin-setup.

5 afgørende ting, du skal vide, inden du begynder din LinkedIn-annoncering

De 2,5 millioner danskere, der har en LinkedIn-profil, agerer professionelt, udforsker deres branche og bliver klogere på nye tendenser – og det skal du udnytte til din fordel.

Med LinkedIn-annoncer kan du ramme beslutningstagerne direkte med forretningsorienteret content, der er direkte målrettet virksomheder eller personer i samme segment. Målretningsmulighederne er derfor markant bedre end på andre lignende platforme. Du kan målrette til:

 • virksomheder og virksomhedssider
 • jobtitler
 • jobtyper
 • Matched Audiences.

1) Målsætning i dine kampagner og annoncer

LinkedIn-annoncering kan hurtigt blive dyrt, og du kan miste værdi, hvis du ikke er præcis i din målsætning. Så hav styr på dine KPI’er, og lav en yderst præcis målsætning, inden du overhovedet nærmer dig dine kampagner og annoncer.

Del derfor dine kampagnegrupper op efter den specifikke målsætning, som du har lavet. Det kunne være målsætninger om flere leads, remarketing etc.

Det er altafgørende, at din målsætning reflekterer og tager udgangspunkt i din overordnede digitale strategi. Hvis det ikke er tilfældet, så bliver det umuligt at skabe synergi. Sørg derfor for at tænke attribution- og omnichannel-strategi ind i din LinkedIn-målsætning.

2) Indsæt Insight Tag til remarketing

Hvis du vil køre remarketing – og det vil du højst sandsynligt – skal du have indsat et Insight Tag, der svarer til Facebooks Pixel. LinkedIn kalder det blot Matched Audiences. Du kan installere tagget i den globale sidefod på dit website. Derigennem kan du spore konverteringer eller foretage retargeting på alle de eksisterende sider.

Når du har implementeret dit Insight Tag via Googles tagadministrator, Adobes tagadministrator eller IBM’s tagadministrator, kan du starte din indsamling til remarketing.

Tilgå kontoressourcer og Matched Audiences, og find den relevante målgruppe for dig:

 • Kundelister: som kommer fra dit nyhedsbrev eller andre sign-up-formularer.
 • Lookalike: målgrupper, der er baseret på personer, som minder om de personer, der er i dine andre Matched Audiences.
 • Besøgende på dit website: som henvender sig til tidligere besøgende på både website og undersider.
 • Virksomhedsdata: hvor du kan uploade en virksomhedsliste via databaser som fx Vainu og på den måde arbejde med ABM.

TIP: ABM er generelt en god marketingform ved LinkedIn-annoncering, idet du kan ramme de vigtigste og mest relevante virksomheder og bruge dit marketingbudget optimalt. Det er oplagt på en platform som LinkedIn, hvor du har mulighed for at få så meget information om de enkelte virksomheder.

Når du har indsat dit Insight Tag, skal du have sat dine KPI’er ind som konverteringer. Det gøres under kontoressourcer og derefter ”Opret konvertering”. Så er du klar til at tracke og spore dine mål og konverteringer.

3) Placering af annoncer og annonceformater

Placeringen af dine LinkedIn-annoncer afhænger af, hvilket annonceformat du vælger. Annoncerne kan placeres:

 • i brugernes newsfeed (her findes både den klassiske annonce med ét billede og karruselannoncen)
 • i sponsorerede InMails
 • i højre side eller øverst på siden (tekstannoncer).

Sponsorerede InMails
En god måde at annoncere på, hvis du vil ramme relevante personer i målgruppen med tilpassede beskeder, er med sponsorerede InMails. Det smarte ved dem er især, at mailene kommer direkte op på brugerens side og kun bliver leveret, når brugeren er aktiv på LinkedIn.

En oplagt måde at bruge InMails på er til at drive konverteringer og booste tilmeldinger til eksempelvis et webinar.

Obs.: Der er mange specifikationer, du skal være opmærksom på, når du opretter InMails. Her kan du kun bruge et vist antal tegn, og der er regler for, hvad du må skrive.

Annoncer i brugerens newsfeed
Du har flere muligheder for annoncering i din målgruppes newsfeed. Du kan blandt andet bruge det klassiske billede med CTA eller karruselannoncen med minimum to billeder.

Begge formater giver mulighed for CTA og dermed øgede konverteringer. Det er dog blot et udpluk af alle de formater, der findes på LinkedIn. Nedenfor kan du se alle formaterne samt deres mål:

4) Lead Gen-formularer

LinkedIn muliggør, at du med Lead Gen-formularer kan følge med i, hvor mange leads dine annoncer genererer.

Lead Gen-formularer kan opsættes til både det sponsorerede indhold og dine InMails. Formularen er automatisk udfyldt med data fra brugerens LinkedIn-profil, hvilket gør, at du kan indsamle kundeemner til konverteringsfrekvenser og efterfølgende oprette målgruppesegmenter, så du kan målrette relevante personer i fremtidige kampagner.

De genererede leads kan downloades fra Campaign Manager eller ved integration af eksempelvis Zapier. Derefter kan Zapier sende leads direkte til din liste med nyhedsbrevs-subscribers. Således kan du få endnu flere kvalificerede leads på dine annoncer.

5) Budgettering og budtyper

Når du skal opsætte dit budget for LinkedIn-annoncering, så er der flere ting, som du skal være opmærksom på.

 • Hvis du vælger at annoncere med tekstannoncer eller sponsoreret indhold, kan budgettet både være baseret på, hvor meget du vil betale pr. dag, og det maksimale beløb, som du vil betale for CPC eller CPM.
 • Hvis du vælger at annoncere med sponsorerede InMails, betaler du pr. CPS.
 • LinkedIn tilbyder at forbedre dit CPC-bud. Når du har fastsat et beløb, byder LinkedIn ind med et beløb, som matcher annoncører i samme segment. På den måde kan du selv styre dine bud, men få hjælp til forbedring. En ulempe kan dog være, at den reelle CPC kan overgå dit bud, og hvis det er for lavt, kan du miste eksponeringer for potentielle kunder.

Der er mange faldgruber i opsætning og eksekvering af LinkedIn-annoncer, og du kan hurtigt miste stor værdi og leads, hvis du ikke rammer den præcise målgruppe. I mange tilfælde vil det derfor være en fordel at samarbejde med et professionelt LinkedIn-bureau, der har den rette viden inden for feltet.

Vi står hos Vaekst.com til rådighed, såfremt du ønsker en uforpligtende snak om dine muligheder med LinkedIn-annoncering.

INGEN SALGSGAS ELLER TOMME LØFTER

Vi siger høfligt 'nej tak', hvis vi ikke kan gøre en betydelig forskel

Vi drives af at skabe vækst hos vores kunder og vi betragter det som en stor tillidserklæring, at få lov til at hjælpe en virksomhed med deres forretning. Derfor screenes alle cases grundigt, så vi sikrer, at vi rent faktisk kan gøre en forskel. Kun når der er tydelige indikationer på, at vi kan skabe en succesfuld vækstcase, går vi videre i dialogen om et muligt samarbejde.

Er du interesseret i at høre, om vi kan gøre en forskel for din forretning, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse.

Skal vi tage en uforpligtende snak?​

Rune Bruun Hansen
CEO & Senior Digital Strategist
15 års erfaring med online marketing og digital forretningsudvikling

mosmosh
mosmosh
logo-iba

Vi drives af at skabe vækst i din forretning

Vi drives af at skabe vækst og vi anser det, som en stor tillidserklæring, at få lov til at samarbejde med virksomheder om at øge synlighed, trafik og kundetilgang online – og dermed løfte deres forretning til et nyt niveau.

Vi screener alle cases grundigt, så vi sikrer, at vi rent faktisk kan gøre en forskel. Kun når der er tydelige indikationer på, at vi kan skabe en succesfuld vækstcase, går vi videre i dialogen om et muligt samarbejde.