Vi gør din investering i Pinterest-annoncering til en god forretning

Pinterest er ikke kun en inspirationskilde for brugerne, men bruges også mere og mere som søgefunktion. Platformen kan altså siges at være en kombination af socialt medie og søgemaskine. Det giver dig mange gode muligheder som annoncør – både i forhold til inspirationsindhold og dine produkter.

CPM-priserne er desuden forholdsvis lave, da der er et lavt antal annoncører, fordi det endnu ikke er så kendt en annonceringsplatform i Danmark. Som annoncør har du derfor rig mulighed for at opnå brand awareness og flere konverteringer uden den helt store konkurrence.

Hos Vaekst.com hjælper vi ambitiøse virksomheder med både strategi, opsætning og løbende optimering af annoncering på Pinterest, med fokus på at få makismalt afkast fra annoncebudgettet.

Vi drives af at skabe vækst og vi anser det, som en stor tillidserklæring, at få lov til at samarbejde med virksomheder om at løfte deres forretning til et nyt niveau. Derfor screener vi alle potentielle cases grundigt, så vi sikrer, at vi rent faktisk kan gøre en forskel inden et eventuelt samarbejde.

Er du interesseret i at høre, om vi kan gøre en forskel for din forretning, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse.

OPTIMERING & MONITORERING

Vi optimerer Pinterest annoncering, så hver krone investeret, giver større afkast

Hos Vaekst.com opsætter og optimerer vi Pinterest annoncering baseret på et meget effektivt framework, der maksimerer afkastet fra dit annoncebudget.

Er du interesseret i at høre, om vi også kan gøre en forskel for din forretning, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse af dit Pinterest-setup.

5 afgørende trin til succes med Pinterest-annoncering

Der er et hav af fordele ved Pinterest-annoncer. En fordel er blandt andet, at de fleste annoncetyper fremgår i feedet, så de ligner organiske pins. På den måde får du et organisk flow, hvor brugeren interagerer med annoncerne på lige fod med alt andet indhold.

Med sponsorerede pins har du også mulighed for at opnå gode placeringer i søgeresultaterne og extensive reach til din målgruppe, hvilket kan lede til trafik, brand awareness etc. Det er derfor en ekstremt effektiv platform – især hvis du befinder dig inden for det rette interesseområde

Der er dog flere trin, du skal igennem, inden du kan gå live med din Pinterest-annoncering.

1) Opret kampagnemålsætning og formål

Et altafgørende trin i din Pinterest-annoncering er at sætte en målsætning, der passer til de konverteringer, du vil lave. Opret en kampagne til hvert af de valgte målsætninger, så du er sikker på, at du rammer rigtigt.

Du kan vælge de nedenstående målsætninger:

Hvis du vælger konverteringer som målsætning, er det essentielt, at du har opsat tracking på dem. Det kan du blandt andet gøre med Pinterest Conversion Tag, som du kan blive klogere på længere nede på siden.

2) Vælg rette annoncetyper og -formater

Næste trin er at finde den annoncetype, der matcher dit brand og målsætning bedst muligt. Pinterest tilbyder flere forskellige annoncetyper:

  • sponsorerede pins
  • sponsorerede videopins
  • karruseller
  • app-pins.

Sponsorerede pins er det almindeligste annonceformat på Pinterest. En pin vises ved relevante søgninger og i din målgruppes startfeed og kan indeholde CTA.

Sponsorerede videopins er i princippet det samme som de sponsorerede pins – blot med videoer. De kan også vises i startfeedet og i relevante søgninger samt i sektionen ”Mere i samme stil”.

Karruseller er det samme princip som annoncering på Facebook og Instagram, hvor du kan få vist op til fem billeder af dit produkt eller brand.

App-pins kan bruges til konverteringer i forbindelse med din app.

3) Specificer din målretning, og tiltræk de mest relevante leads

En af de ting, der adskiller Pinterest-annoncering fra andre PPC-kanaler, er, at du kan målrette annoncerne til både:

  • brugerens specifikke interesser
  • mest søgte søgeord
  • din målgruppe baseret på dit Pinterest Tag.

Du kan selvfølgelig også segmentere dine Pinterest-annoncer efter de sædvanlige demografiske data som køn, placeringer, alder og enheder. Vær opmærksom på, at langt størstedelen af brugerne tilgår Pinterest på mobilenheder, så det er altafgørende, at dine annoncer er optimeret til mobil.

Målret annoncer efter interesser
Da Pinterest er baseret på inspiration ud fra brugerens specifikke interesser, er det oplagt at basere dine annoncer på det samme. Her har du mulighed for at udvælge og segmentere lige netop de interesser, som dit brand kendetegner, og på den måde række ud til yderst relevante brugere.

Målret efter søgeord
Da Pinterest i høj grad også fungerer som søgemaskine, er det ekstremt vigtigt at tilføje dine relevante søgeord baseret på, hvad din målgruppe søger på. Tilføj og formater dine søgeord, så de indikerer:

broad match: søgeordet uden redigeringer
phrase match: sætninger, der indeholder alle ord
exact match: præcise søgeord i den bestemte rækkefølge
negative match: giver dig mulighed for at ekskludere de søgeord, som du ikke vil findes på i forbindelse med annoncen.

Ved at målrette efter de helt rigtige søgeord øger du annoncernes eksponering, idet brugerne søger efter specifikke ord eller relaterede pins.

Installer Pinterest Tag
Den tredje opbygning af målgrupper kan baseres på remarketing ved hjælp af et tag – der eksempelvis sætter fokus på besøgende på dit website eller handlinger på siden. Tagget kan også hjælpe dig med at måle dine kampagners ROAS og performance.

For at kunne spore alle de konverteringer, der bliver lavet på Pinterest, skal du have indsat tagget på dit website. Du kan installere basiskoden i din hjemmesides header mellem taggene og , så du kan lave remarketing-målgrupper ud fra alle dine sider. Derefter kan du bruge Pinterest Conversion Tag til at spore lige netop det, der giver mening for dine annoncer og målgruppe.

Det kan være en fordel at downloade Pinterest Tag Helper, så du er sikker på, at alle data er konfigureret korrekt.

4) Placering af dine Pinterest-annoncer

Du kan vælge at placere dine annoncer efter det, som Pinterest anbefaler. Men der er også mulighed for at placere dem i brugerens startfeed eller som søgeresultater og relaterede pins. Den førstnævnte kan vælges ved at placere dine annoncer under ”Gennemse”, mens du placerer dine annoncer i søgeresultaterne ved at vælge funktionen ”Søg”.

Under ”Søg” skal du have ekstremt godt styr på dine søgeord. Hvis du vil sikre dig, at dine søgeord er relevante, kan du finde rapporter over dine søgeordsudtryk i Pinterests Ads Manager og eksportere dem. På den måde får du det fulde overblik og finder de mest relevante søgeord.

5) Budgettering og prissætning

Som ved andre former for annoncering på sociale medier kan du vælge et dagligt budget og et livstidsbudget til dine kampagner. Hvis din kampagne skal køre kontinuerligt, er det klart mest optimalt at vælge en daglig forbrugsgrænse, hvorimod du skal vælge et levetidsbudget, hvis du har tidsbegrænsede kampagner.

Alt efter hvilken kampagnemålsætning du har valgt, kan du blive opkrævet ud fra CPC, videovisninger, CPM eller appinstallationer.

Da Pinterest-annoncering stadig er en forholdsvis ny annonceplatform i Danmark, er der meget, du skal have styr på og holde dig opdateret omkring. Der er løbende nye interesseområder og udvikling i annonceformaterne. Det er derfor oplagt at have et Pinterest-bureau indover, så du kan få den rette rådgivning og være fuldt ud opdateret på dine mange nye features løbende.

INGEN SALGSGAS ELLER TOMME LØFTER

Vi siger høfligt 'nej tak', hvis vi ikke kan gøre en betydelig forskel

Vi drives af at skabe vækst hos vores kunder og vi betragter det som en stor tillidserklæring, at få lov til at hjælpe en virksomhed med deres forretning. Derfor screenes alle cases grundigt, så vi sikrer, at vi rent faktisk kan gøre en forskel. Kun når der er tydelige indikationer på, at vi kan skabe en succesfuld vækstcase, går vi videre i dialogen om et muligt samarbejde.

Er du interesseret i at høre, om vi kan gøre en forskel for din forretning, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse.

Skal vi tage en uforpligtende snak?​

Rune Bruun Hansen
CEO & Senior Digital Strategist
15 års erfaring med online marketing og digital forretningsudvikling

mosmosh
mosmosh
logo-iba

Vi drives af at skabe vækst i din forretning

Vi drives af at skabe vækst og vi anser det, som en stor tillidserklæring, at få lov til at samarbejde med virksomheder om at øge synlighed, trafik og kundetilgang online – og dermed løfte deres forretning til et nyt niveau.

Vi screener alle cases grundigt, så vi sikrer, at vi rent faktisk kan gøre en forskel. Kun når der er tydelige indikationer på, at vi kan skabe en succesfuld vækstcase, går vi videre i dialogen om et muligt samarbejde.