Ram det unge segment med stor eksponering til en lille omkostning

TikTok er et af verdens hurtigst voksende sociale medier, hvor du har mulighed for at dele korte videoannoncer med stor eksponering og lille omkostning. Hvis du har et brand, der især skal ramme den unge målgruppe, er det slet ikke til at komme uden om TikTok-annoncering.

Når det gælder engagement og views, er TikTok helt i top. Det er en platform, hvor du kan få udbredt dit brandkendskab i langt højere grad end på andre platforme. Da det kun har været muligt at annoncere på TikTok i kort tid i Danmark, har du chancen for at blive en firstmover og differentiere dig fra konkurrenterne med dine TikTok-annoncer.

Er du interesseret i at høre, om vi kan gøre en forskel for din forretning med et samarbejde om annoncering på TikTok, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse.

OPTIMERING & MONITORERING

Vi optimerer TikTok Ads, så hver krone investeret, giver større afkast

Hos Vaekst.com opsætter og optimerer vi TikTok annoncer baseret på et meget effektivt framework, der maksimerer afkastet fra dit annoncebudget.

Er du interesseret i at høre, om vi også kan gøre en forskel for din forretning, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse af dit nuværende setup.

Afgørende elementer i din TikTok-annoncering

Kampagnerne fra TikTok er delt op i typerne ”Consideration” og ”Conversion”.

Hvis du vælger typen ”Consideration”, kan du vælge mellem Traffic og App Install og opsætte dine kampagner efter din målsætning og målgruppe.

De fem forskellige kampagnetyper på TikTok:

1) Brand Takeovers

Denne type annonce minder i høj grad om YouTubes Masthead. Annoncen bliver vist, lige så snart brugeren åbner appen. En af de store fordele ved dette format er, at der kun er én annoncør per kategori om dagen, hvilket giver dig en bred eksponering.

2) In-Feed Ads

Her bliver din annonce vist i fuld skærm på ”for you”-siden (startside og newsfeed). Her kan kampagnemålet både være trafik, konverteringer og appinstallationer. Der er flere muligheder for CTA, da du både kan tilføje en knap, swipe til venstre og klikke på dit displaynavn.

3) Branded Lens

Her kan man skabe augmented reality, 2D- og 3D-interaktive brandfiltre, som brugerne selv kan benytte i deres videoer – hvilket i høj grad minder om de sponsorerede filtre i Snapchat. Det er placeret på ”Trending”-siden og ved videooprettelse, og dit kampagnemål vil her være kendskab og rækkevidde.

4) Hashtag Challenges

Her kan du tage udgangspunkt i et hashtag i en af dine videoer og lave en ny, organisk video med en udfordring, som dine brugere skal gøre efter. Herefter gælder det om at sponsorere videoen og målrette den mod relevante målgrupper, så du kan øge eksponeringer og kendskabet til hashtagget.

5) TopView

Denne annoncetype minder i høj grad om Brand Takeovers, men kan til gengæld være op til 60 sekunder lang og har samme features som In-Feed Ads.

Vær opmærksom på, at dit annonceformat afhænger af den kampagnetype, du har valgt, og hvad din overordnede målsætning er. Du kan vælge annonceformatet Single video og Single image. Brug altid de anbefalede formater, så du får mest muligt ud af din annonce.

Segmenter dine annoncer og kampagner

Som ved alle andre former for annonceringsplatforme har du ved TikTok-annoncering også mulighed for at segmentere dine annoncer ud fra den mest relevante målgruppe. Du kan segmentere på baggrund af blandt andet:

 • Custom Audiences
 • Lookalike Audiences
 • lokation
 • enhed.

Hvis du vælger segmenteringer som Custom- eller Lookalike Audiences, kan du tage udgangspunkt i elementer som engagement, appaktivitet og trafik på dit website.

Hvis du vælger målretning ud fra brugerens enhed, kan du segmentere på faktorer som forbindelsestype, enhedspris, operativsystem etc.

Lad TikTok vælge dine placeringer

Der er et hav af muligheder for placering af dine TikTok-annoncer. Du kan manuelt placere dine annoncer i “In-Feed”, “Detail Page”, “Post-Roll” og “Story”.

Du kan også vælge at lade TikTok placere dine annoncer automatisk, ud fra hvor du får det bedste udbytte på tværs af alle placeringer.

Budgettering og budgivning på TikTok

Som ved de fleste andre annonceplatforme kan du vælge mellem et dagsbudget og et livstidsbudget. Hvis du vælger livstidsbudgettet, bestemmer du selv, hvor lang en tidsperiode dine annoncer skal være i live, og hvad budgettet skal være. Derefter er det TikTok, der deler budgettet ud på tiden på den mest fordelagtige måde. Begge metoder kan angives på både annonceniveau og kampagneniveau.

Uanset hvad du vælger, bliver du afregnet, alt efter hvilken hensigt kampagnerne har. Du kan derfor indstille relevante optimeringsmål, herunder:

 • visninger
 • klik
 • konverteringer.

Afregningen sker med henholdsvis CPM, CPC og OCPC.

Installer TikTok Pixel, og ram den rette målgruppe

For at måle konverteringer og afkast fra dine annoncer er det afgørende at få installeret din TikTok Pixel. Du kan konfigurere din pixel under Library og Event.

Der er tre metoder til indsættelsen af pixlen:

 • med Google Tag Manager
 • via en Custom HTML
 • direkte i koden på dit website.

Når du har indsat pixlen, kan det være en fordel at tilføje event tracking til de vigtigste punkter og TikToks Pixel Helper, der kan sikre, at opsamlingen af dine data sker korrekt. Dette Pixel Helper-plugin kan installeres direkte i din browser.

Rapporter og mål-afkast

Når du skal finde ud af, hvad du skal bruge af spend på dine TikTok-annoncer, er det afgørende at måle afkastet af dem. Under ”Report” kan du tilgå alle de nødvendige metrics til din kampagne.

Du kan lave dine rapporter i ”Metrics” og ”Dimensions”.

I ”Dimensions” kan du specificere forskellige ting såsom:

 • settings
 • targeting
 • time.

I ”Metrics” kan du angive de præcise målepunkter i annoncen, herunder CPC, CPA og den samlede rækkevidde. ”Metrics” består af:

 • Basic Data
 • In-App Event
 • Attribution.

Du kan altså se annoncedata for faktorer som konverteringer, klikfrekvens og konverteringsomkostninger.

Hvis du kobler UTM-tracking til annoncerne, kan du tracke deres performance i Google Analytics. Det giver virkelig god mening, hvis din hensigt med annoncerne er at skabe trafik til dit website.

TikTok-annoncering kræver stor indsigt

Inden du overhovedet begynder at opsætte dine TikTok-annoncer, er det afgørende, at du sætter dig ind i, hvilken type af annoncer der kan skabe konverteringer. Med TikTok kan du ikke tænke i samme baner som ved andre sociale medieplatforme, da alt her er meget mere trendbaseret og kræver et utroligt godt kendskab til den unge målgruppe.

Tænk derfor i trends, humor, effekter, storytelling etc., og tag eventuelt fat i et TikTok-bureau såsom Vaekst.com, der har store mængder data om hvad brugerne forventer og hvordan platformen bedst anvendes til markedsføring.

INGEN SALGSGAS ELLER TOMME LØFTER

Vi siger høfligt 'nej tak', hvis vi ikke kan gøre en betydelig forskel

Vi drives af at skabe vækst hos vores kunder og vi betragter det som en stor tillidserklæring, at få lov til at hjælpe en virksomhed med deres forretning. Derfor screenes alle cases grundigt, så vi sikrer, at vi rent faktisk kan gøre en forskel. Kun når der er tydelige indikationer på, at vi kan skabe en succesfuld vækstcase, går vi videre i dialogen om et muligt samarbejde.

Er du interesseret i at høre, om vi kan gøre en forskel for din forretning, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse.

Skal vi tage en uforpligtende snak?​

Rune Bruun Hansen
CEO & Senior Digital Strategist
15 års erfaring med online marketing og digital forretningsudvikling

mosmosh
mosmosh
logo-iba

Vi drives af at skabe vækst i din forretning

Vi drives af at skabe vækst og vi anser det, som en stor tillidserklæring, at få lov til at samarbejde med virksomheder om at øge synlighed, trafik og kundetilgang online – og dermed løfte deres forretning til et nyt niveau.

Vi screener alle cases grundigt, så vi sikrer, at vi rent faktisk kan gøre en forskel. Kun når der er tydelige indikationer på, at vi kan skabe en succesfuld vækstcase, går vi videre i dialogen om et muligt samarbejde.