Vi hjælper virksomheder med at tiltrække flere varme leads

Måden, vi sælger på, har ændret sig markant de seneste år på grund af digitaliseringen. Hvis du vil have flere kunder i butikken, er du derfor nødt til at have stort fokus på leadgenerering. Det gælder uanset, om du arbejder med B2B eller B2C.

Det er altafgørende, at du som virksomhed har en gennemarbejdet leadproces, der forvandler dine leads til konverterende kunder. Hvis du ikke har det, er det nær umuligt at skabe vækst i din virksomhed.

Det kræver mange ressourcer og en stor portion tålmodighed at indsamle leads og data, men i sidste ende får du langt mere værdi ud af dine kundeemner, og tiden bliver brugt langt mere optimalt.

Leadgenerering inden for B2B og B2C

Forskellen i leadgenerering til B2B og B2C opstår i måden, hvorpå leadsene bliver genereret, og i hvordan informationen bliver anvendt. Leadgenerering er især relevant inden for B2B, fordi der her er:

  • en større
  • beslutningsproces
  • en længere kunderejse
  • flere touchpoints for kunden.

Ved B2B gælder det derfor i langt højere grad om at skabe en værdifuld relation til kunden, og det kan gøres gennem vellykket leadgenerering. Ved både e-commerce og B2B er leadgenerering relevant til nysalg og mersalg, idet du får indsigt i både tid og adfærd fra dine leads.

Brug permission marketing til leadgenerering

I forbindelse med leadgenerering til B2B kan det være oplagt at anvende permission marketing. Her gælder det om, at både du og kunden får noget ud af situationen. Kunden får værdi inden for et relevant emne, og du får varme leads og derigennem flere kunder.

Med permission marketing sikrer du dig, at du målretter dit content til den helt rigtige målgruppe og dermed til dem, der reelt set er interesserede i din virksomhed.

Permission marketing kan blandt andet være, at du tilbyder gated content eller lignende, der kræver informationer fra leadet, inden de kan modtage materialet. Det er altså en win-win-situation, som du med fordel kan udnytte. 

Flere varme leads & købsparate kunder

Vi hjælper virksomheder med effektiv leadgenerering og at vinde markedsandele digitalt

Vi indleder samarbejdet med analyser af din forretning, konkurrenter, potentielle vækst-kanaler, opsætning af KPI’er, indhentning af datakilder, resource-mapping og udarbejdelse af en skræddersyet strategi for leadgenerering.

Er du interesseret i at høre, om vi også kan gøre en forskel for din forretning, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse.

5 brugbare værktøjer til din leadgenerering

Permission marketing er én vej til succesfuld leadgenerering – som beskrevet herover. Men det er kun et lille udsnit af, hvad du kan bruge som adgang til at skabe varme leads gennem en gennemarbejdet leadproces.

Der findes et hav af metoder til indsamling af leads. Metoderne afhænger af, hvilket stadie dine leads befinder sig på – er de kolde leads, MQL eller SQL? De afhænger også af, hvem dit segment er, og hvad din overordnede strategi og målsætning for leadgenereringen er.

De værktøjer, der skal implementeres i strategien, skal derfor passe til dit segment og din målgruppe. Alle værktøjer er derfor ikke nødvendigvis brugbare for dig, der eksempelvis bevæger dig inden for B2C eller har en målgruppe, der måske ikke befinder sig på LinkedIn.

Konkrete værktøjer til leadgenerering kan være:

1) Facebook Lead Ads
Hvis du annoncerer på Facebook, bliver brugerens informationer automatisk udfyldt, og du har mulighed for at målrette annoncerne til relevante målgrupper. I den forbindelse kan du også bruge Zapier til at flytte dine leads over i dit e-mail-marketing- eller CRM-værktøj.

2) Lead Gen Forms fra LinkedIn
Lead Gen Forms gør det muligt for dig at tracke de leads, som dine annoncer genererer. Med data fra brugerens egen LinkedIn-profil kan du indsamle kundeemner til konvertering og oprette målgruppesegmenter.

3) Gated content (herunder lead-magneter som e-bøger, white papers etc.)
Hvis gated content skal skabe brandvarme leads, skal indholdet være yderst relevant for brugeren og i allerhøjeste kvalitet, så brugeren interagerer med dine CTA’er og i første omgang downloader dit materiale.

4) E-mail-marketing
E-mail-marketing er en effektiv og forholdsvist billig måde at skaffe leads på. Det kræver dog en gennemarbejdet strategi, et indblik i mailsystemer og tid til opsætning af automations og flows. Til gengæld får du så en af de mest populære kanaler til generering af leads.

5) Specifikke landingssider
Brug dine CTA’er til at lede brugeren til specifikke og brugerdefinerede landingssider – og ikke bare til dit websites forside. 

Test og optimér dine leadgenereringsværktøjer
Det altafgørende element for god leadgenerering er, at du løbende optimerer og sikrer dig, at det hele kører som smurt. Kør derfor en A/B-testing på flere elementer i din leadproces.

Du kan teste utallige faktorer, herunder:
Hvilke landingssider, der konverterer bedst.
Hvilke CTA’er, der præsterer bedst.
Hvilke formularer, der får flest relevante leads.
Stort set alle variabler kan testes. Vær også opmærksom på, at en høj CTR ikke altid er retvisende, hvilket er én af grundene til, at du altid bør bruge god tid på optimering og testning.

Track dine leads med lead scoring
Med lead scoring kan du fokusere på de kunder, hvor der er størst chance for at lukke handlen og dermed spare både tid og ressourcer.
Der findes en del automationssystemer og software, der kan tracke og systematisere, hvor varme dine leads er, hvad leadet er interesseret i, og hvor købsmodne de er, herunder:
HubSpot
LeadScoreApp
Campaign Monitor
ActiveCampaign.

Med lead scoring kan du tracke brugerens interaktioner og adskille de kolde leads fra de varme leads. Husk også at dele dine lead scoringsdata op i implicitte og eksplicitte data, så de på den måde får kriterier, de skal have opfyldt, inden de kommer videre i systemet.
Det giver dig det bedste overblik over, om dine leads er MQL eller SQL, eller om de stadig er så kolde, at de skal have mere tid i systemet, inden du rykker på dem.
Selvom de fleste systemer klarer processen forholdsvist automatisk, er det stadig vigtigt, at du løbende optimerer dine kriterier og pointværdier. På den måde er du sikker på at få det bedste udbytte af dit lead scoring-system og skabe den leadgenerering, der i sidste ende skaber flest konverteringer.

INGEN SALGSGAS ELLER TOMME LØFTER

Vi siger høfligt 'nej tak', hvis vi ikke kan gøre en betydelig forskel

Vi drives af at skabe vækst hos vores kunder og vi betragter det som en stor tillidserklæring, at få lov til at hjælpe en virksomhed med deres forretning. Derfor screenes alle cases grundigt, så vi sikrer, at vi rent faktisk kan gøre en forskel. Kun når der er tydelige indikationer på, at vi kan skabe en succesfuld vækstcase, går vi videre i dialogen om et muligt samarbejde.

Er du interesseret i at høre, om vi kan gøre en forskel for din forretning, så kontakt os gerne til en uforpligtende snak og potentialeanalyse.

Skal vi tage en uforpligtende snak?​

Rune Bruun Hansen
CEO & Senior Digital Strategist
15 års erfaring med online marketing og digital forretningsudvikling

mosmosh
mosmosh
logo-iba

Vi drives af at skabe vækst i din forretning

Vi drives af at skabe vækst og vi anser det, som en stor tillidserklæring, at få lov til at samarbejde med virksomheder om at øge synlighed, trafik og kundetilgang online – og dermed løfte deres forretning til et nyt niveau.

Vi screener alle cases grundigt, så vi sikrer, at vi rent faktisk kan gøre en forskel. Kun når der er tydelige indikationer på, at vi kan skabe en succesfuld vækstcase, går vi videre i dialogen om et muligt samarbejde.