Picture of <div><strong>Forfatter</strong></div>Kim Petersen

Forfatter
Kim Petersen

Picture of <div><strong>Forfatter</strong></div>Kim Petersen

Forfatter
Kim Petersen

Læsetid
10 minutter
Kategori
Indholdsfortegnelse

Google Ads-optimering i 2025: 7 tips der øger dit afkast

Har du behov for hjælp til Google Ads-optimering? Så er du velkommen til at kontakte os og få en uforpligtende snak om dine behov.

Fordelene ved annoncering på Google er efterhånden gået op for rigtigt mange virksomheder. Det betyder, at den digitale konkurrence om kunderne fortsat bliver større, og det stiller flere krav til dig, som annoncør, hvis du vil have succes med din Google Ads-annoncering i 2025.

I denne artikel får du 7 tips, der forbedrer dit afkast og mindsker spild af dine annoncekroner. Alle tips er universelle, hvilket betyder, at de gælder uanset, om du sælger produkter eller tilbyder diverse tjenester.

1: Bryd dine annoncegrupper ud i sub-produkttyper

Kampagnestrukturen er selve grundstenen i dit Google Ads arbejde. Uden en gennemtænkt struktur vil du simpelthen have ekstremt svært ved at få det maksimale ud af din annoncering.

En god kampagnestruktur sikrer bedre performance på kontoen, gør det lettere at skalere op, hvis du får nye produkter og tjenester, og optimerer din dataanalyse, uden du skal bruge for mange filtre og etiketter..

En kampagne er normalt bygget op på en produktkategori, og annoncegrupperne i den pågældende kampagne består af produkttyper inden for den pågældende kategori.

Nogle eksempler på produktkategorier (kampagner) og produkttyper (annoncegrupper) er:
køkkenudstyr > pander – gryder – foodprocessor
tøj > kjoler – bluser – bukser
legetøj > racerbaner – bamser – dukker
computerudstyr > tastatur – mus – usb stik

Problemet i sådan en opsætning, vil være, at alle sub-produkttyper eller specifikke modeller typisk inkluderes i produkttype annoncegruppen. Der er f.eks. mange typer af pander, gryder og foodprocessorer.

Når sub-produkttyper inkluderes kan du ikke skrive en målrettet annonce specifikt beregnet til den pågældende sub-produkttype eller model, hvilket helt naturligt vil skade din klikrate.

Landingsside oplevelsen bliver heller ikke den bedste, fordi du leder den besøgende ind til en generel landingsside. Dette risikerer at skade din konverteringsrate.

Du bør i stedet lede dine besøgende hen til en specifik side, hvor “kun” de eftersøgte sub-produkttyper eller modeller findes. Du kan godt bruge “dynamisk keyword insert” på dine annoncer og sætte landingssider på søgeordsniveau, men min erfaring er, at dette ikke er optimale løsninger.

Du skal naturligvis ikke bryde dine annoncegrupper ud i alle produkt subtyper eller modeller, der findes i din virksomhed, men ved at bruge keyword tools og dine egne data, kan du se, hvilke sub-produkttyper og modeller der er mest populære og lave annoncegrupper til disse.

Summasummarum: Den ekstra tid, du skal bruge til at lave flere annoncegrupper og annoncer er rigtigt godt givet ud.

2: Optimér til mobil før desktop

Web Søgninger på mobile enheder bliver stadigt mere populære, og data fra 2019 viser, at website trafik fra mobiltelefoner nu udgør mere end 50% af alle besøgende. Det betyder altså, at flere og flere kostbare kliks på dine Google Ads annoncer sker fra mobiltelefoner i 2021.

I og med du selvfølgeligt er interesseret i at få annonce kliks omdannet til salg fra dit website, er det nødvendigt, at dit site er optimeret til mobil. Er dit website ikke optimeret, betaler du i dyre domme for kliks på dine annoncer, men får ingen salg.

Det betyder, at du og din webdesigner bør fokusere på optimering til mobil FØR desktop i fremtiden. Herunder får du en generel tjekliste, hvis punkter du bør gennemgå for at sikre en fantastisk mobil brugeroplevelse og øge chancen for salg.

Loadtid: Ifølge Google er den gennemsnitlige loadtid på mobilenheder 22 sekunder. Google anbefaler en loadtid på under 3 sekunder. En hurtigere loadtid forbedrer brugeroplevelsen på dit website markant.

Tekst: Sørg for at bruge mobilvenlige skrifttyper og størrelser. Du bør også korte dine tekstafsnit ned, for at gøre din tekst let læselig. Vær opmærksom på at mange af dine besøgende blot vil skimme din tekst, og det gør sig specielt gældende på mobil.

Billeder: Komprimér dine billeder, men sørg stadigvæk for, at de er af god kvalitet. Der findes masser af både premium og gratis komprimeringsværktøjer på nettet. Du bør også sikre, at alle billeder på dit site har en størrelse, så brugeren ikke skal scrolle sidelæns.

Pop-up bokse: Har du pop-up bokse på dit site f.eks. til opsamling af leads, er det bydende nødvendigt, at brugeren for det første tydeligt kan lukke den ned igen med et kryds. Derudover bør den være tilpasset i størrelse, så brugerne ikke skal scrolle for meget

Elementer: Kontaktformularer, action-knapper osv. bør være 100% optimeret til mobil. Brugeren skal kunne læse hvad der står, men elementerne bør heller ikke være så store, at den besøgende skal sidescrolle.

Telefonnummer: Hvis telefonopkald er en vigtig kontaktmetode for dig, kan du med fordel gøre dit telefonnummer klikbart, så vil du også kunne tracke, hvor mange brugere, der klikker på dit nummer.

Video: Brug video som supplement til tekst. Ifølge websitet “social media today” foretrækker 72 % af potentielle kunder at lære mere om dit produkt eller tjeneste via en video. Lægger du din video på f.eks. youtube, vil dine potentielle kunder også have mulighed for at finde dig hér. Husk på at Youtube er verdens næststørste søgemaskine!

Få din egen App: Har du mulighed for det, så overvej at få lavet en app, hvor du kan præsentere dine produkter. I en app kan du optimere den mobile oplevelse på en anden måde end på et website.

(Kun for e-commerce)
Checkout flow: Dit check out flow bør være let og intuitivt at navigere rundt i, og personlige oplysninger nemme at indtaste. Bruger du “trust signaler” i dit checkout flow, skal du sikre dig, at både tekst og evt. billeder er tydelige og læselige på mobile enheder.

Intern Navigation: Brug produktfiltre eller en intern søgemaskine af høj kvalitet. Relevante produktfiltre gør det lettere og hurtigere for den besøgende at finde de ønskede produkter. Overvej også i hvilken rækkefølge dine produkter skal komme på kategorisiderne, når der ikke er sat nogle filtre. Herved sikrer du, at populære produkter og produkter du rigtigt gerne vil sælge, kommer før dine resterende produkter.

3: Vær konkurrencedygtig

Uanset hvor fantastisk din Google Ads kampagne er sat op, vil den aldrig få succes, hvis ikke du er konkurrencedygtig i forhold til andre virksomheder i din branche. Dine potentielle kunder vil nemlig højst sandsynligt se og klikke på dine konkurrenters annoncer.

Derfor skal du skille dig ud, og beskrive dine styrker (Unique Selling Points) både i dine annoncer og på dine landingssider!

Du kan konkurrere på flere forskellige parametre. Vægtningen af konkurrenceparametrene er forskellige fra branche til branche, men du bør overveje nøje evt. gennem dine egne erfaringer og undersøgelser, hvilken eller hvilke parametre, der er vigtigst i din branche.

Her et et lille udpluk af tre konkurrenceparametre, der er udbredt på tværs af de fleste brancher.

Pris: Vi kommer desværre ikke udenom at prisen er vigtig for rigtigt mange mennesker uanset om, vi snakker e-commerce eller serviceydelser. Du skal ikke nødvendigvis være billigst, men du bør lægge dig meget tæt på konsensus prisen.

Prisen er specielt vigtig inden for e-commerce, men også inden for service brancher, som er stærkt behovsstyret f.eks. værkstedsbesøg og bekæmpelse af skadedyr eller andre akutte begivenheder kan prisen være afgørende.

Kundetilfredshed: En større YouGov undersøgelse fra 2015 viste, at 82 % af alle de adspurgte personer søgte efter virksomheds omtale inden handelen og hele 96 % tilkendegav, at kundeanmeldelser påvirkede deres købsbeslutning.

Kundetilfredshed er altså en mulig konkurrenceparameter, da mange tilfredse kunder indirekte medvirker til en fortælling om, at du tilbyder fremragende service og kvalitet i dine produkter og tjenesteydelser.

Du bør altså få dine tidligere kunder til at beskrive deres positive købsoplevelse enten som en reference på dit site eller et website som f.eks. trustpilot.

Convenience: Fokus på convenience (nemt, hurtigt og bekvemt på dansk) kan også være en mulig måde, hvorpå du kan få et forspring i forhold til dine konkurrenter. De fleste mennesker har utroligt travlt i hverdagen, og alt hvad du som virksomhed kan gøre for at “lette” besværet, vil være med til at skabe flere salg.

Hvordan du helt præcist øger convenience i forhold til dine produkter afhænger i høj grad af din virksomhed, men her nogle af de mest almindelige måder at gøre det på.

  • Kæmpe udvalg – gør at kunden ikke skal købe fra mange forskellige webshops, men kan købe “alt” i samme webshop.
  • Online booking – Sparer kunden for tid og besvær. Kunden kan også booke uden for normal telefontid f.eks. om aftenen.
  • Køb og installér – Installation medfølger produkt køb (dog typisk tilkøb), som sparer kunden tid og besvær.
  • “Alt i én” løsninger – sparer kunden tid og penge, da alt købes samlet og typisk til en lidt billigere pris, end hvis alle delene skulle købes enkeltvis.
  • “Ease of use” løsninger – Kunden kan benytte dit produkt eller tjeneste uden megen forudgående kendskab. F.eks. er mange software producenter begyndt at lægge meget vægt på “ease of use”.

4: Test dine annoncetekster jævnligt

Du skal betragte dine annoncetekster som en slags udstillingsvindue, hvor du får mulighed for, i ultra korte vendinger, at fortælle hvem du er, og hvad du tilbyder.

Mange annoncører har en tendens til at springe over hvor gærdet er lavest, og det giver mulighed for at skille sig ud fra mængden, hvis du bruger tid på at lave unikke annoncetekster.

Der kan være en enorm forskel på en gennemsnitlig annonce og en fantastisk annonce i både klikrate (CTR) og pris pr. klik (CPC). Det gør, at den ekstra tid, du bruger på at tilrette og teste dine annoncer sagtens kan være tiden værd.

Kan du f.eks. forbedre din CTR fra 5% til 8% og mindske din CPC fra 3.00 kr til 2.50kr på et søgeord med 25.000 visninger om måneden, vil dine udgifter stige med 33%, men du vil få 60% flere kliks.

Du har 3 overskrifter og 2 beskrivelseslinjer til rådighed, men det er kun de to første overskrifter og den første beskrivelseslinje, der med sikkerhed bliver vist. Derfor bør dine vigtigste budskaber ligge her, og det er også disse linjer du bør teste sammen med din landingsside.

Du kan bruge nedenstående guidelines til at teste dine annoncer.

Overskrift #1:
Inkludér dit søgeord i overskriften. Jeg har fundet markant bedre resultater ved at benytte det præcise søgeord i overskriften. Dette gælder specielt brandede søgeord. Du bør teste søgeordet med forskellige tillægsord. Ved at bruge et godt tillægsord kan du yderligere forbedre performance på din annonce.

Hvis jeg f.eks. vil findes på søgeordet “Google Ads konsulent” bruger jeg ordet “Google Ads Konsulent” som en del af overskriften i stedet for f.eks. “Hjælp til Digital Annoncering”.

Jeg tester ydermere forskellige tillægsord i sammenhæng med “Google Ads Konsulent” som f.eks. “Dygtig Google Ads Konsulent” “Professionel Google Ads Konsulent “Erfaren Google Ads Konsulent” osv..

Overskrift #2:
Den anden overskrift kan bestå af ét eller flere af dine USP’er. Det er specielt i denne linje hvor du rent faktisk har mulighed for at skille dig lidt ud, og hvor der samtidig bliver lagt mærke til din unikke tekst.

Det er også i denne linje, hvor du typisk vil se meget generiske tekster som f.eks. “lave priser” “stort udvalg” “hurtig levering” “høj kvalitet”. Disse kan gøres mere specifikke og ændres til f.eks. “priser fra 199,-”, “fås i over 25 varianter”, “dag til dag levering”, “xxx certificeret.”

Beskrivelseslinje #1:
I første beskrivelseslinje kan du uddybe den tekst, som du har skrevet i de to overskrift linjer eller skrive noget mere generelt om din virksomhed og hvad du sælger.

Hvis jeg bliver fundet på søgeordet “Google Ads Konsulent”, kan jeg f.eks. vælge at uddybe mere specifikt, hvad jeg tilbyder hjælp til inden for “Google Ads.” F.eks. bannerannoncering, remarketing og google shopping opsætning.

Jeg kan også gøre opmærksom på, at min virksomhed mere generelt tilbyder hjælp til annoncering på andre platforme som f.eks. Facebook, Instagram og Snapchat.

Du bør være opmærksom på, at det langt fra er alle personer, der læser din beskrivelse. Derfor er min anbefaling, at du kun tester denne beskrivelseslinje, når du har gennemtestet dine to overskrifter.

5: Eksperimentér med din budgivning

Din budgivning kan være forskellen på succes og fiasko i Google Ads. Derfor er det vigtigt, at du tester forskellige budgivningsstrategier, for at finde ud af, hvilken strategi der performer bedst på din konto.

Overordnet set er der to forskellige typer af budstrategier:

  • Manuel budgivning
  • Smart bidding som inkluderer “Target CPA”, “Target ROAS” “Maksimér antal af konverteringer og “Maksimér konverteringsværdi”.

Smart bidding bruger maskinlæring til at sætte dine bud. Google anbefaler over 30 konverteringer over 30 dage for en kampagne, hvis du ønsker at bruge smart bidding. Ønsker du at bruge “Target Roas” smart bidding muligheden er anbefalingen 50 konverteringer over 30 dage.

For at kunne bruge smart bidding er det nødvendigt, at du har opsat korrekt tracking, da alle smart bidding strategierne baseres på konverteringshændelser.

Jeg anbefaler altid, at du bruger manuel budgivning, hvis du har under 30 konverteringer om måneden på en kampagne.

Du kan dog slå flere kampagner sammen og lave en såkaldt “portefølje”, der tilsammen giver over 30 konverteringer. Så vil du kunne bruge smart bidding på disse kampagner.

Har du over 30 konverteringer om måneden anbefaler jeg, at du afprøver smart bidding for at se, hvordan dine kampagner performer. Du kan ændre “Target CPA” og “Target ROAS” alt afhængig af, hvor aggressivt du ønsker at byde.

Prøv gerne forskellige “targets”, for at se, hvordan det ændrer på antallet af konverteringer og kostprisen pr. konvertering. Afprøv også gerne smart bidding imod manuel budgivning.

Du kan oprette et eksperiment i Google Ads for at teste de forskellige budstrategier op imod hinanden.

6: Brug filtre til at gøre din dataanalyse bedre

En stor del af datadrevet annoncering handler om at analysere resultater for at forbedre performance. I dit Google Ads interface er der et utal af muligheder for at lave en tilbundsgående dataanalyse af din annoncering.

De mange muligheder kan dog også virke overvældende, for hvor skal du helt præcist starte, og hvilke tal er relevante for at forbedre din annoncering.

Ved at bruge kombinationer af to eller flere kolonne filtre, kan du få et rigtigt godt overblik over performance på dine kampagner, annoncegrupper, søgeord og annoncer. Brug et datointerval på mindst 30 dage for at få godt med data at arbejde med.

Herunder får du 5 eksempler på gode filter kombinationer, som giver dig et rigtigt godt overblik over dine Google Ads kampagner.

Lav CTR / Højt antal visninger (søgeordsniveau): Her finder du søgeord med mange visninger, men lav CTR. Hvis du kan forbedre CTR bare en lille smule her, kan du få langt mere relevant trafik ind til dit site.

Dit filter kan se ud som følger. CTR under 3% / Visninger højere end 1000.

Lav ROAS / Højt budget forbrug (annoncegruppe eller søgeordsniveau): Her finder du annoncegrupper eller søgeord, som tager meget af dit budget men ikke giver dig salg. Du kan vælge at pause disse, eller forsøge at forbedre performance f.eks. ved at øge dit produktsortiment, justere din serviceydelse eller forbedre din landingsside.

Dit filter kan se ud som følger: ROAS under 1 / Budgetforbrug over 5000 kr

Høj ROAS / Få eksponeringer øverst (annoncegruppe eller søgeordsniveau): Her finder du annoncegrupper eller søgeord, som du tjener penge på, men hvor din annonce ikke vises så ofte som du er berettiget til. Ved at øge dine bud på disse annoncegrupper eller søgeord kan du få flere eksponeringer øverst og dermed flere salg.

Dit filter kan se ud som følger: ROAS over 5 / eksponeringer øverst under 70%.

Lav kvalitets score / Højt budget forbrug (søgeordsniveau): Her finder du søgeord som er dyrere end de behøver at være, og hvor du kan spare mange penge ved at forbedre din kvalitetsscore, fordi du i forvejen har et højt budget forbrug på søgeordet.

Dit filter kan se ud som følger: Kvalitetsscore under 7 / Budgetforbrug over 5000 kr.

Lav konverteringsrate / højt antal kliks (annoncegruppe eller søgeordsniveau): Her finder du “spildt” og dyr trafik, fordi de mange kliks ikke konverterer. Når du finder grunden kan optimere din landingsside for at skabe flere konverteringer.

Dit filter kan se ud som følger: Konv. rate under 1% / Antal kliks højere end 100

Det er meget vigtigt at nævne at de brugte tal for filtrene blot er eksempler (også selvom de er realistiske jvf. min erfaring), og du naturligvis bør tilpasse dem til din egen Google Ads konto.

7: Glem ikke brand-awareness

Grundtanken bag hele Google Ads systemet har altid været, at dine annoncer bliver vist, når folk indtaster de søgeord, du gerne vil findes på. I de senere år er konkurrencen dog blevet så hård, at kliks i de fleste brancher er blevet rigtigt dyre, og det går voldsomt ud over din profit.

Derfor er det blevet vigtigere end nogensinde at tænke brand awareness ind i din samlede Google Ads strategi. Jo flere søgninger, du kan få på dit brand, jo bedre. Kliks på dit brand er både markant billigere og skaber normalt langt mere engagement end besøg fra generiske søgninger.

Du kan bl.a. skabe brand awareness via banner – og youtube annoncering, gmail-ads, og remarketing kampagner. Du kan få meget billige kliks ved denne type annoncering. Bannerannoncering har tidligere været et meget udskældt Google Ads produkt, da besøg sjældent skaber konverteringer.

Målet med bannerannoncering bør dog sjældent være at skabe direkte profit, men snarere at skabe en form for engagement og interesse omkring dit brand, hvor den potentielle kunde får en rigtig god oplevelse.

Du kan skabe engagement på mange forskellige måder. Nogle af de mest brugte er webinarer, white papers, korte e-bøger, konkurrencer, og udsalgskampagner.

Denne type kampagner bør du naturligvis også måle effekten af, men hvor du normalt måler på salg, bør du begynde at måle på antallet af brandsøgninger i ugerne og månederne efter du har kørt en brand-awareness kampagne.

Kan du se en markant stigning i dine brandsøgninger er det en indikation på, at brand-awareness kampagnen har givet resultater. Du skal naturligvis stadigvæk måle på om den øgede brand-awareness i sidste ende også giver flere kunder og et større salg.